İnfertilite (kısırlık) Nedir?

Normal yollardan bir yıl müddetinde korunmasız cinsel beraberliğe rağmen çocuk sahibi olunamıyor ise kısırlık şüphesi içinde bir tüp bebek merkezine baş vurmanızda fayda vardır.

Tüp bebek tedavisinde dış gebelik olabilir mi?

Dış gebelik embriyonun asıl yerleşmesi gereken rahim iç boşluğunun dışında başka bir yere yerleşmesine verilen isimdir. 
Normal fizyolojide yumurtalıklarda olgunlaştırıldıktan sonra karın boşluğuna atılan yumurta hücresi tüplerin uçlarındaki püsküle benzer yapılarla yakalanıp tüplerin birisinin dış ucundan içeri alınır. Öte yandan, rahim ağzından giren sperm hücreleri, yukarı doğru tırmanıp rahim iç boşluğunu geçerler ve tüplerin iç uçlarından girerler. Böylece zıt yönlerden tüpe giren dişi ve erkek döl hücreleri tüpün içinde buluşurlar.

İnfertilitede Uterusun Rolü

Uterus adıyla da bilinen rahime ait faktörler de infertiliteye (çocuk sahibi olamamaya) neden olabilirler.
Uterusa ait hastalıkların hiçbiri "mutlaka" cerrahi gerektirmez, çünkü, hiçbirisi gebeliğin oluşumuna veya devamına "mutlak" engel değildir.
Yine de gebe kalamama veya gebelik kayıpları sorunları yaşanıyorken, uterus iç boşluğuna doğru büyümüş myomlar, endometriyal polipler, bölmeli rahim veya rahim içi yapışıklıklar gibi hastalıklar varsa cerrahi tedavi gerekli hale gelir.

Çocuk sahibi olmaya hazır mısınız?

Çocuk sahibi olmaya hazır mısınız?  O halde zaman kaybetmeyin.
Öncelikle genel olarak yapılan bir yanlışı düzeltmek gereklidir. Çoğu çift gebelik istemini çeşitli nedenlerden dolayı ertelemektedir.  Bu düşünceye sevk eden nedenlerin başında istedikleri zaman çocuk sahibi olabilecekleri düşünmeleri gibi bir yanılgı içinde olmaları gelmektedir. Bu isteğin ilk 6 ayda gerçekleşmesi kadın yaşına bağlıdır.  Özellikle 35 yaş altında yani genç grupta bile ancak %70 olarak gerçekleşir. Daha önceden gebeliği bulunanlarda bile bu oran %85 olarak bilinmektedir. Bu oranlar ileri yaşlarda daha da azalmaktadır.

Preimplantasyon Genetik Tarama Nedir?

Tüp bebek tedavisinin esası anne adayından elde edilen yumurta hücresi ve baba adayından elde edilen sperm hücrelerinin laboratuvar ortamında birleştirilmesi ve sağlıklı gelişim gösterebilen ceninler (embriyolar) elde edilmesi, sonra da bu embriyoların rahim içine transfer edilmeleridir.
Elde edilen embriyoların laboratuvar ortamında en fazla yaşayabileceği süre- istisnalar hariç- beş gündür. O nedenle yüksek standartlı tüp bebek merkezleri beşinci güne ulaşmadan önce embriyo transferi yapmazlar. Bu aşamaya kadar ulaşabilme yarışı embriyolar için iyi bir seçilim aracıdır.

Buna rağmen, çok önemli olan bu seçilim aracı maalesef yeterli değildir